Thursday, April 21, 2016

Cemberin Disi Icinden Daha Ferah Olabilir


Hepimiz birimiz birimiz hepimiz icin sozunu hepimiz duyduk ve soylemisindirde kucukken ancak bir dusnun o kadar dogru kibizim bilincimizin kabul etmedigi kadar fazla sekilde iletiism hlindeyiz birimize bir sey oldugunda hemen etkilniyourz ve bir oluyoruz Hindistanda olan deprem hepimizi uzuyor, Turkisyede olan olay dunyanin obur tarafina geciyor ve tepki veriyor Amerikada olan en kotu olay butun dunyadaki insanllari etkiliyor, Munih olipaytlarinda olan butun dunyayi etkiledi ve yillarca konusuldu. Cunku bizler duygusal iletisimi olan enerjileriz...

Kkelebek etkisi aynen bubunun gibidir dunyanin ucunda patlayan bir silah buun dunyayai uyandirir. Aynen bir kelebegin dunyanin ucunda kanat cirpasi gibi.

Kendimizi bu turlu duygulardan koruyup yokmus gibi davranmak terihtir anack cok fazla iclestirmeden hayatimiza devam etmekte oyledir. Kendimizi hep tehlikedeymis gibi hissetmek ve kkorkuyla yasamakta imkansiz.

Her zaman korku ve kaygiyla yasadigimiz zaman vucudumuz cok farkli duygusal tepkiler verebilir.
Verilen tepkiler bu davranisi degstirmeden ortadan yok olmaz. Hep hastaliklarin basinda stress gelir denir cunku stres her hastaligin ortaya cikmasini saglayan yegane etkendir. Korku stress yaratir, kaygi stres yaratir, sevgsizlik stres yaratir, kiskanclik ve daha niceleri.

Sevgisizligin yaratigi stress Seker hastaligini, korkunun yaratigi stress (guvende olmama) MS hastaligini, Romatizma, eklem agrilari bir isi veya bir yere gitmek istememktan olurken, Midedeki sorunlari etrafimizda hazmedemedigimiz her seydir  ve fazlasi

En kotu dedginiz hastalik bile size verilen ikinci sanstir. Hayatinizi degistirip dogru bir cizgiye sokaniz icin yada baska yollara bas vurabilirsiniz. Her zaman hatirlayin ki bildiginiz davraniz her zaman dogru olan degildir bazen bilmedigizniz dogruyu denemek size ic huzur ver rahatlik ayni zamandada mutluluk getirebilir.

Aliskanliklar alsikanlik olamadan once hayat sizin icin cok guzeldi o zaman siz daha onceden bilmediginiz bir sey denidiniz ve devam ettiniz.

Belki bundan sonra tekrardan dusunebilirsiniz cemberin ici mi yoksa disi da olsa olur mu  diye !!!

No comments:

Post a Comment